In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Régi gyulai mesterek - válogatás

(Megtekintéséhez flash lejátszó szükséges)

 

Kohán-Szilágyi kiállítás

Kohán centenárium- JÓBARÁTOK

Bővebben...

 

Gyula régen és ma – Művészet Gyuláról

Gyula régen és ma – Művészet Gyuláról

című album képeiből.

Bővebben...

 

Kiss Sándor

Kiss Sándor (Komádi, 1900 – Gyula, 1981)  

Grafikus, szobrász. A budapesti Iparművészeti Főiskolán Lux Elek, és Orbán Antal voltak a mesterei. 1929-ben már a nagybányai Szépművészeti Iskolában képezte magát. Alkalmazott grafikával is foglalkozott. Kitűnő rajzpedagógusként dolgozott Gyulán. Ő tervezte a Stéberl-féle Gyulai kolbász címkéjét.

Bővebben...

 

Bíró György

Bíró György (Gyula, 1900 – Gyula, 1962)  

Festő. Mestere Aba-Novák Vilmos volt. Fotózással és művészettel foglalkozott egész életében. Főleg akvarelleket festett, melyek témája Gyula környéke, a Duna part, az alföldi táj, a természet volt. 1957-ben barátjával disszidált, két évig Brüsszelben élt. Egyéni kiállítása volt a budapesti Műcsarnokban, és 1971-ben Gyulán, a Dürer Teremben.

Bővebben...

 

RÉSZLETEK - AZ EGYKORI SOÓKY GYŰJTEMÉNYBŐL

RÉSZLETEK  -  AZ EGYKORI SOÓKY GYŰJTEMÉNYBŐL

2008. november 282009. február 20.

Bővebben...

 

Szilágyi István

Szilágyi István (Gyula, 1896 – Gyula, 1945)

Festő. Major Henrik egy gyulai gimnáziumi művészeti előadását meghallgatva döntött arról, festőművész lesz. Törpe növése (126 cm magas volt), testi gyengesége mellett óriási tehetséggel áldotta meg a sors. Tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán végezte 1918 és 1924 között. Mesterei Rippl-Rónai József, Csók István, Fényes Adolf, Glatz Oszkár, Aba-Novák Vilmos voltak.

Bővebben...

 

József Dezső

József Dezső (Firtosváralja, 1886 – Gyula, 1965)

Festő. Művészeti tanulmányait a budapesti Képzőművészeti Főiskolán végezte. Figurális kompozíciókat, portrékat, táj- és csendéletképeket festett. Gyulán telepedett le, és részt vett a város és Békés megye képzőművészeti életének szervezésében. Számtalan fiatalt tanított a művészet szeretetére. Kohán György őt tekintette igazi mesterének.

Bővebben...

 

Régi gyulai mesterek

A KöröspArt Galéria és a Corvin János Múzeum rendezésében 2008.május15-szeptember 14.között a Kohán Képtárban, Gyulán (Béke sugárút 35.) megrendezett kiállításon látható alkotók bemutatása és képei.

Bővebben...